Documenten

 

Hieronder vindt u verscheidene documenten:

  • VKI-documenten (=ICA):

Dit VKI-formulier dient als begeleidingsdocument voor al het te slachten pluimvee. Dit document vervangt het oude slachtbegeleidingsdocument. Het VKI-formulier moet minstens 24 uur voor de slachting toekomen in het slachthuis. Om te garanderen dat de gegevens voldoende actueel zijn, zijn de formulieren maximum 7 dagen geldig. Om de flexibiliteit te behouden, vragen wij u dus om 3-4 dagen voor de meegedeelde slachtdatum het juiste vki-document in te vullen en door te faxen/mailen. Bij voorkeur gebruikt u de excelbestanden (eindigend op .xls), dit zal u tijd besparen. Bovendien moet u per lot en per slachthuis een exemplaar uitprinten. Deze documenten zijn dan nog eens verschillend naargelang het land van de slachterij. Wij laten u dit op voorhand weten. U kunt ook telkens een formulier uitprinten voor uw eigen administratie. De bewaartijd van de gegevens bedraagt 5 jaar voor de pluimveehouders en 2 jaar voor de slachterijen.

Het formulier dat u per e-mail (of fax) doorstuurt naar ons moet niet ondertekend worden. Op het exemplaar (of de exemplaren in het geval van meerdere hokken en/of meerdere slachterijen) dat u uitprint en meegeeft met de vrachtwagenchauffeur moet er wel een handtekening en datum komen.

Meer info over hoe men dit formulier het best invult, vindt u op het tabblad 'Instructies' in de verschillende excelbestanden.

 

Voor slachterijen in België:

Het is echter ook mogelijk om het formulier uit te printen en handmatig in te vullen, dan kunt u het per fax versturen. Gebruik hiervoor de pdf-bestanden. Hiervoor hebt u Adoba Acrobat Reader nodig.

Voor slachterijen in Nederland:

Voor slachterijen in Frankrijk:

Voor slachterijen in Duitsland:

  • Salmonella-attest