Westkip Transport

 

Westkip BV is een modern en betrouwbaar transportbedrijf dat garant staat voor een excellente dienstverlening.

Met 6 vrachtwagencombinaties zorgen wij voor al uw transportbenodigdheden inzake levend pluimvee op de West-Europese markt. Bovenal bieden wij u een eerlijke prijs per km, zodanig dat u graag met ons zal blijven samen werken.

Flexibiliteit en vakkennis zijn onze belangrijkste troeven. Wij werken namelijk zowel met kratten als containers. Deze zijn steeds op voorhand gewassen en ontsmet, zodat aan de geldende eisen qua hygiëne steeds voldaan wordt. Verder zijn wij ook Belplume gecertificeerd. U vindt hieronder een aantal soorten kratten en containers die wij bezitten, samen met hun afmetingen.

 

Mobiele container 15 lades
Mobiele container kar
Moffet afmetingen

MOBIELE CONTAINERS

Mobiele containers hebben dezelfde vorm als klassieke, "5-lagen" containers. Ze bestaan evenwel uit 4 delen: 1 pallet waarop 3 mobiele eenheden worden geplaatst. Deze mobiele eenheden kunnen gemakkelijk met behulp van een Moffett op een karretje worden geplaatst. Hierdoor kan in de gangen worden gereden; wat uiteraard veel voordelen biedt:

  • Diervriendelijker: In het kader van de ontwikkelingen van de voorbije jaren in verband met de wetgeving rond diervriendelijkheid, is dit zeker een belangrijk punt. Diervriendelijker betekent ook (veel) minder fracturen, aangezien de dieren niet meer versleurd moet worden over tientallen meters gangpaden, wat op zijn beurt zorgt voor minder afkeuringen in de slachterij.
  • Efficiënter laadproces: Met mobiele containers kan men met minder personeel even vlug werken als gewone containers, en vlugger dan met kratten.
  • Minder lastig voor het laadpersoneel: Géén verloren meters in gangpaden.
  • Efficiënter = goedkoper: Vele laadploegen rekenen vanwege het sneller en efficiënter laadproces, en de makkelijkere werkomstandigheden minder aan.
Vrachtwagen Westkip
Vrachtwagen Westkip
vrachtwagen 2 Westkip
vrachtwagen 3 Westkip